Op Stap met Christoffel

Landschap in De Marne Ga mee op de ontspannen Christoffel-wandeling door het stille, stoere Grunneger Laand van De Marne. Het beginpunt is in Houwerzijl, een dorpje dat vlakbij het Lauwersmeergebied ligt.

Christoffel, de beschermheilige van de reiziger, vergezelt u door een landschap van wierden en maren, veroverd op de zee. Hij zorgt er voor dat uw voeten droog blijven en u de weg niet kwijt raakt. Met het Christoffel-routekaartje in de hand kunt u heerlijk de rijke cultuurhistorie van dit bijzondere gebied opsnuiven, turen over het weidse Reitdiep, even stilstaan bij het eeuwenoude kerkhofje Ol Weem, slenteren over het kerkenpad met een pepermuntje in de mond, uw zonden overdenkend, kennismaken met een eeuwenoud ambacht. En met een lekker kopje thee krijgen uw smaakpapillen ook nog wat te doen.

Hoofdstraat Houwerzijl De Christoffel-wandeling bestaat uit een kleine en grote lus (ongeveer 1 of 3 uren). U kunt een van beide routes kiezen of ze allebei lopen.
De wandelingen voeren over een deel van het Wad- en Wierdenpad, waardoor Op Stap met Christoffel uw eerste kennismaking met of juist korte onderbreking van deze lange-afstandwandeling kan zijn.

Informatie

linosnede van de heilige Christoffel naar middeleeuws voorbeeld U bent van harte welkom bij twee bedrijven in Houwerzijl als u uw route even wilt onderbreken:

- Antiquariaat Zolderman. Het omslag van het routeboekje is ontworpen en met de hand gedrukt door de ambachtelijke drukkerij die in deze tweedehands-boekwinkel gevestigd is. In de winkel vindt u een mooie collectie boeken en een fraaie serie nieuwe ansichtkaarten van De Marne.

Het routeboekje kost 3,00 en is verkrijgbaar bij Zolderman, Havenstraat 2 in Houwerzijl. Voor openingstijden kunt u 0595 577 247 bellen.

- De Theefabriek. In deze unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, de theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel, gevestigd in de voormalige kerk en pastorie, kunt u even lekker bijkomen onder het genot van een kopje thee.
Geopend: april t/m oktober, dinsdag t/m zondag 10-17 uur;
november en januari t/m maart, zaterdag en zondag 10-17 uur.
Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend, nieuwjaarsdag gesloten.