Workshop Paper Roses in Houwerzijl
helaas niet mogelijk wegens de coronacrisis


Paper roses zijn papieren rozen uit de Victoriaanse tijd. Ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Ze worden gemaakt van ontkleurd crępepapier. Ze zijn te gebruiken op vele manieren, o.a. als corsage, als Biedemeiertje of in guirlandes.


Het filmpje is gemaakt door Hogeland Films.


Flora de Jong maakt deze rozen in opdracht en geeft workshops in deze victoriaanse techniek. Deze is niet ingewikkeld en u zult verbaasd zijn over het resultaat: tijdens de workshop komt er een bijna echte roos uit uw handen.


De workshop wordt gegeven voor kleine groepjes (minimaal 3, maximaal 8 personen) in ons sfeervolle winkelpand in Houwerzijl (Groningen).

De prijs is € 20,00 per persoon. U kunt zelf aangeven op welke dag u een workshop wilt volgen. Een workshop gaat door bij voldoende aanmelding.
De workshop is ook geschikt als vrijgezellenfeestje. Een combinatie met een bezoek aan De Theefabriek is goed mogelijk.

Anjers verwelken, chrysanten vergaan:
paper roses blijven altijd bestaan !


De workshop begint met een introductie. U krijgt uitleg over de werkwijze en de materialen. Er zijn ook voorbeelden om goed naar te kijken. Dan gaat u zelf aan de slag. U maakt eerst de rozen-onderdelen. De papieren blaadjes worden eerst tot een knopje gevormd en daaruit ontstaan bijna echte rozen in vele schitterende kleuren. U krijgt een korte uitleg op papier mee, zodat u thuis meer rozen kunt maken.

Informatie

Onze winkel is vaak geopend (maar niet altijd). Als u een workshop wilt volgen, dan is het aan te bevelen telefonisch contact op te nemen.

Havenstraat 2 ~ 9973 PL Houwerzijl ~ 0595 577 247

Onze winkel bevindt zich op loopafstand van het Wad- en Wierdenpad en De Theefabriek.